Mi stvaramo rješenja za višejezični svijet         
Proizvodi
 • Usluge
 • Informacije

  Zaboravili ste zaporku?
  Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.
   

  Taktika Nova
  Božidarevićeva 13
  10000 Zagreb
  tel/fax: 01 2326 100
  www@taktikanova.hr

  EH.Txt

  EH.Txt je tekstualna datoteka koja sadrži dva stupca - engleski i hrvatski. Dostupna je za slobodno preuzimanje i njezina trenutna veličina je oko 180.000(!) zapisa. Projekt EH.Txt je 2002. godine pokrenuo dr. Goran Igaly, koji i danas održava ovu datoteku.

  Temeljem ove datoteke do sada je napravljeno preko 50 implementacija englesko-hrvatskog rječnika za razne platforme. Slobodno  možemo reći da su svi besplatni englesko-hrvatski rječnici dostupni na Internetu ili za korištenje na lokalnom računalu nastali na temelju ove datoteke.

  Ovakav uspjeh ne bi bio moguć da u stvaranju datoteke EH.Txt nisu sudjelovali (i još uvijek sudjeluju) mnogi suradnici-volonteri. Ukoliko i vi želite doprinijeti razvoju ove datoteke, molim da se javite putem e-pošte na adresu Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript (dr. Goran Igaly)

  Želim besplatno preuzeti EH.Txt  download

  Želim pročitati nešto više o projektu besplatnog EH rječnika

  Kratka povijest EH.Txt (2002-2004)

  Kupnjom polo majice "Taktika Nova" po cijeni od 149,90kn želim dati financijsku potporu projektu besplatnog rječnika EH.Txt

   
   
  Translacijska memorija (TM) se sastoji od prevedenih rečenica. TM pomaže u tome da se isti pojmovi uvijek prevode na isti način. Ujedno se smanjuju troškovi jer se za prijevod rečenice slične nekoj iz TM naplaćuje umanjeni iznos. Na taj se način se troškovi prijevoda mogu smanjiti i do 75%.
   
  Minijature Igaly
  acadhr